Ter inspiratie vind je een aantal onderwerpen, waar vorige editie vraag naar was vanuit bezoekers en opdrachtgevers. De onderwerpen per segment geven een hoofdrubriek aan. Binnen deze hoofdonderwerpen kunnen kennisexposanten hun eigen onderwerp invullen en/of met een geheel eigen onderwerp komen.
DECORATIE
In verband met de grote diversiteit aan leveranciers is hier veel ruimte voor specifieke kennisonderwerpen!
CATERING
DECORATIE
- Totaalbeleving en programma op elkaar aan laten sluiten
(Hoe kom ik tot WoW-effecten? Hoe maak ik van een eventbezoek een customer journey? Hoe vertaal ik merkwaarden in decoratie?) - De perfecte inschatting maken voor het benodigde materiaal en budget per evenement doe je zo
(Hoe richt ik mijn plenaire zaal effectief in? Welke ruimte en materialen heb ik nodig bij bepaalde opstellingen en aantallen bezoekers? Hoe decoreer ik inclusief?) - Wat wordt nog te vaak vergeten?
(Mancorekening: wat is het en wat moet ik er mee? Richt een event in als 10 kleine events; Welke nieuwe mogelijkheden zijn er?) - De samenwerking met een decorateur optimaliseer je zo
(Hoe brief ik een decorateur? 5 keer meerwaarde door een decorateur tijdig aan tafel te zetten.) - De decoratietrends en ontwikkelingen voor 2020
(Alles over oplaadmeubelen; Zo creëer ik intimiteit; Zo wordt mijn decoratie duurzaam)
- Hoe kan techniek bijdragen aan extra beleving op events?
(Wat kan ik inzetten om het podiumprogramma tot een beleving te maken? Waar liggen grote en eenvoudige kansen? Wat doen we fout en hoe moet het dan wel?) - Hoe kan technologie zorgen voor meer impact op mijn evenement?
(10 tips om maximale impact te halen uit live communicatie; Hoe kom ik tot optimale interactie?) - Wat wordt nog te vaak vergeten?
(5 do’s, 5 don’ts; 3 audiovisuele toepassingen die we nooit gebruiken, maar die optimaal zijn voor events) - Hoe de 10 meest voorkomende techniekfouten voorkomen kunnen worden
- Trends en ontwikkelingen voor 2023
- Kosten vs Kwaliteit: waar moet je op letten?
- Waarin een locatie jou kan ontlasten tijdens het organiseren van een evenement
(hoe werk je optimaal samen met een locatie? 5x toegevoegde locatiewaarde; 10 zaken die je altijd moet checken/navragen) - De beste indeling van de eventvloer voor verschillende type events
(Nieuwe effectieve concepten; Voor- en nadelen van break-outs; Ruimte voor Ruimte doe je zo? Hoe een festival in een locatie past) - Trends en ontwikkelingen voor 2023
- Wet- en regelgeving, verzekeringen en samenwerken met
(Wat als er iets gebeurt op locatie? Toegankelijkheid; Wat mag wel, wat mag niet?) - Hoe locaties zich aanpassen aan de veranderende marktvraag
- Creatieve en onderscheidende concepten: hoe doen we dat?
(5 voorbeelden van creatieve en effectieve concepten; Creativiteit VS effectiviteit; Hoe kom je tot een creatief concept?) - Wet- en regelgeving
(Alles over de WKR en jouw event; Alles over AVG en jouw event) - Hoe bereken je het effect / de impact?
(ROI; Hoe meet ik het effect van mijn event? Doelstelling-denken; Hoe verhoog ik mijn impact?) - Strategische inzet van events: als traject, binnen de marcom-mix, binnen campagnes etc
(Hoe integreer ik events in de marcom-mix; Het event als contentmotor; Het event als hart van een campagne) - Hoe werk ik optimaal samen met een bureau
In verband met de grote diversiteit aan leveranciers is hier veel ruimte voor specifieke kennisonderwerpen!
- Samenwerken met leveranciers doe je zo
(Hoe kom je tot optimale co-creatie? Specifiek bij het soort toeleverancier: hoe haal je meerwaarde uit…?;
10 gouden tips) - Waar moet ik op letten bij de keuze voor toeleveranciers
(Keurmerken en verzekeringen; Hoe herken ik een cowboy?) - Trends en ontwikkelingen voor 2023
- Dit gaat er vaak fout, zo doe je het goed
- Maximale interactie stimuleren op evenementen
CATERING
- Zo maak je de juiste inschatting voor de hoeveelheid catering benodigd
(Aantal gasten x soort evenement: waar moet ik aan denken? Voor- en nadelen van de verschillende vormen van catering) - Cateringtrends en ontwikkelingen voor 2023? Waste, duurzaam, etc
(Hoe kom ik tot no waste?; Duurzaam cateren? Hier moet je aan denken) - Catering voor subdoelgroepen
(Grote diversiteit in gasten, hoe pas ik mijn catering aan? Waar moet ik aan denken bij veganistische catering?
Halal, glutenvrij, lactose intolerant.. HELP!) - Hoe sluit catering aan op mijn marketing- en communicatieboodschap
(Hoe communiceer ik met eten?; Hoe zorgt catering voor extra beleving?)